Des Bouvrie ontwierp een prachtige stoel genaamd “Love it!” in samenwerking met Take a seat please. Ze koppelen deze bijzondere, hartvormige stoel aan stichting Met je hart, die zich inzet om de eenzame gevoelens onder ouderen te verzachten.

Als antwoord op de vraag “waarom juist deze stoel verbinden aan een stichting?” antwoordde Jan: “Eenzaamheid is actueel en overal om ons heen. Er bestaan vele goede doelen over de grens, maar ik kies bewust voor iets dat dichtbij is. De stichting verandert het leven van ouderen die zelfstandig wonen en door een verlies, een financiële of fysieke beperking gevoelsmatig geen onderdeel meer uitmaken van de samenleving. Door het lokale karakter verbindt Met je hart mensen écht aan elkaar.

Zoals Babs van Geel, initiator van de stichting, zegt: “De stoel heeft een vorm van een hart, wat naadloos aansluit op waar wij voor staan: vanuit ons hart. Waarbij de kracht hem zit in de eenvoud. Lokale, terugkerende ontmoetingen met een kleine groep ouderen. En dat in al 22 gemeenten, en we groeien door. De eenzaamheid wegnemen kunnen we niet, maar we kunnen hem wel verzachten. Ook hopen we met de Love it! stoel mensen te activeren. Door Met je hart op te starten in hun eigen gemeente, aan te sluiten bij een bestaand lokaal team. Door een gift over te maken of, als bedrijf de handen ineen te slaan. Meer info op www.metjehart.nl.

Take a seat please biedt de stoel tijdens een korte actieperiode (september t/m december 2018) aan voor 350 euro in plaats van 498 euro. Hiervan gaat 25 euro per stoel naar Met je hart. “Koop je een stoel, dan is dat één nieuwe en waardevolle ontmoeting.” aldus Lars en Hugo van Take a seat please.

We vragen Jan, die zelf zijn 76e verjaardag op 3 augustus jl. vierde en nog steeds heel actief is, wat zijn geheim is. “De kunst is om jong oud te worden.”

De stoel is op deze pagina te bestellen.